UA

Найбільші компанії 2020-2021

🗓️ 19-11-2021
👁️ 19357

Оголошено дані цьогорічного рейтингу «Security 50» від міжнародного ресурсу asmag.com. Пропонуємо вам переклад статті.

 

Незважаючи на злети і падіння, яких зазнала індустрія безпеки в останні роки, рейтинг провідних компаній залишився незмінним, за винятком новачка, Motorola Solutions, чий вплив на галузь безпеки в майбутньому посилюватиметься.

 

Motorola Solutions дебютує в ТОП-10

 

До 10 найкращих компаній цього року, за прибутками у 2020 році, увійшли: Hikvision Digital Technology, Dahua Technology, ASSA ABLOY, Axis Communications, Motorola Solutions, Uniview Technologies, Tiandy Technologies, Allegion та TKH Group.

 

Прибутки Hikvision і Dahua у 2020 році склали 8,3 мільярди доларів і 3,8 мільярда доларів відповідно, що більше на 7,73% і 1,21% порівняно з 2019 роком, незважаючи на пандемію. Справді, потужний внутрішній ринок Китаю забезпечує необхідну підтримку та ресурс для процвітання відомих китайських компаній.

 

У Топ-10 цього року варто відзначити новачка – Motorola Solutions, який дебютував у Security 50 під № 5. У 2020 році прибуток компанії від продажу обладнання у сфері безпеки склав 927 мільйонів доларів, що на 30,75% більше, ніж у 2019 році.

 

На діаграмі: ТОП 10 компаній-лідерів відеоспостереження 2020

 

Таке зростання не дивує, адже компанія збільшила свою присутність на світовому ринку безпеки. Motorola Solutions розпочинала діяльність як виробник радіообладнання. Протягом останніх років компанія придбала кілька охоронних компаній: Avigilon у 2018 році, IndigoVision у червні 2020 року, Pelco в серпні 2020 року, Openpath у липні 2021 року і тепер Envysion у листопаді 2021 року. Це дало можливість компанії розширити лінійку продуктів і вийти на географічно різні вертикальні ринки світу. Тепер, завдяки рішенням для відеоспостереження та контролю доступу, які доповнюють їх радіопродукти, Motorola Solutions стала основним гравцем у сфері безпеки і продовжуватиме збільшувати свій вплив у цій галузі.

 

Крім компанії Motorola, серед інших новачківТОП 50, є Smartsens Technology, Intelbras, Gallagher, Foctek Photonics і BlueSky Technologies. Крім Intelbras (Бразилія) і Gallagher (Нова Зеландія), всі інші - китайські компанії. Варто зазначити, що цього року сферу оцінювання Security 50 було розширено, з метою включення до рейтингу великих китайських або транснаціональних компаній. Таким чином, такі виробники, як Smartsens і BlueSky, включені в рейтинг, зосереджені на китайському ринку.

 

Рейтинг Security 50 для китайських компаній, що очікувати найближчим часом

 

Якщо говорити про китайські фірми, то цьогоріч їх у списку 16. Разом сукупний дохід компаній у 2020 році становить переважну частину від загальної суми Security 50.

 

 

На 16 китайських компаній припадає 62% загального доходу Security 50.

 

Проте ми помітили, що деякі китайські компанії зосередили увагу на рішеннях, які не стосуються безпеки. Наприклад, Infinova зараз зосереджена переважно на цифрових послугах, а на безпеку припадає менше 50 відсотків фінансування бізнесу компанії. Infinova продала свій закордонний актив March Networks тайваньській Delta, а також планує продати свій інший закордонний бізнес Swann. Kedacom, тим часом, зосереджується на рішеннях для відеоконференцій і все більше відходить від галузі безпеки. Перестановки китайських компаній на Security 50 наступного року майже не очікується.

 

Кілька компаній, які в минулому році потрапили до рейтингу Security 50, не ввійшли до цьогорічного. Це пов’язано з тим, що вони або не відповіли на наш запит щодо своїх фінансових показників за 2020 рік, або відмовилися брати участь у рейтингу.

 

Зниження перевищує зростання

 

Більшість учасників Security 50 цьогоріч – це компанії, які повідомили про зниження доходів у 2020 році. Незважаючи на те, що загальний дохід Security 50 у 2020 році склав $25,12 млрд, що є зростанням з $24,39 млрд у 2019 році, більша половина – а саме 28 учасників Security 50, повідомили про зниження доходу в порівнянні з попереднім 2020 роком.

 

Це – безпрецедентна, хоча і очікувана ситуація, зважаючи на те, що пандемія завдала великої шкоди бізнесу та суспільству. Бюджети були обмежені, видатки скоротилися, а проекти затримувалися, що значно вплинуло на ринок безпеки. «Ми однозначно очікували, що ринок зазнає значних збитків у 2020 році через проблеми з поставками, фінансуванням проектів і навіть зупинкою більшості підприємств. Хоча ми очікували дуже незначного зниження доходів у 2020 році, цілком зрозуміло, що провідні компанії зазнали удару по темпах зростання за останнє десятиліття розвитку нашої галузі», – каже Даніель Ван Зандт, галузевий аналітик з безпеки компанії Frost and Sullivan.

 

Незважаючи на це, деякі з 10 найкращих компаній продемонстрували стійкість, повідомляючи про значне зростання або прибуток. Забезпечення належного управління ланцюгом постачання є ключовим питанням у цьому плані.

 

«Пандемія справді все ще створює проблеми для усієї галузі безпеки і спричиняє як зміни в моделях ринкового попиту, так і дефіцит ланцюга постачання. Для вирішення цих проблем ми використовували інноваційні технології, продукти та рішення, які б задовольнили різноманітні вимоги ринку, і тісно співпрацювали з партнерами та постачальниками по всьому світу, щоб підтримувати стабільність і цілісність у нашому ланцюжку постачання», — сказав Кін Яо, віце-президент Hikvision.

 

«Перед лицем складних змін ринкового середовища Dahua Technology доклала всіх зусиль, щоб забезпечити виконання плану різними способами. З одного боку, компанія дотримувалася різних стратегій у дослідженнях та розробках, щоб забезпечити стабільну заміну та оновлення продукції; з іншого боку, підтримувала стабільність постачання сировини шляхом збільшення запасів та посилення стратегічної співпраці з постачальниками. У той же час Dahua продовжувала впроваджувати технологічні інновації, безперервно інвестуючи в основні технології та прискорюючи розробку нових напрямків та нових продуктів, значно збагачуючи сценарії застосування рішень», – сказав Фу Лікуань, голова Dahua Technology.

 

«Не секрет, що ланцюги постачання в кожній галузі були порушені через обмеження в роботі підприємств в різний час на різних ринках. Робота, яку компанія Axis проводила протягом десятиліть, щоб побудувати потужний ланцюг постачання, включаючи наявність кількох постачальників ключових компонентів і виробничих центрів поблизу постачальників, допомогла нам пом’якшити деякі зриви. Але ми, безумовно, здійснили подальші кроки для зміцнення нашого ланцюга поставок на основі уроків пандемії, тісно співпрацюючи з нашими постачальниками по всьому світу, щоб підтримувати їхню співпрацю з нами, і знаходячи нові методи транспортування, щоб зменшити ризики зривів», – сказав Рей Мауріцсон, генеральний директор Axis Communications.

 

На діаграмі: зростання доходу (2021 1П – 2020 1П): найкращі компанії

 

Також важливо пропонувати рішення, які потрібні клієнтам під час пандемії. «На початку пандемії ми помітили зростання потреби клієнтів у безконтактному доступі. Allegion швидко відреагувала, запропонувавши різноманітні нові або оновлені рішення для дверної фурнітури, які забезпечили б легкий доступ без необхідності торкатися дверних ручок та інші рішення, які забезпечували автоматизацію відкривання. З посиленням пандемії, Allegion зосередилася на розробці та комерціалізації рішень, які дозволять користувачам легко модернізувати ручне керування дверима за допомогою автоматизації. Ці рішення стосуються не лише безконтактного використання, але й забезпечують велику зручність та підтримують довгострокове бачення Allegion у сфері «безперешкодного доступу та безпечнішого світу», – сказав Вінс Венос, старший віце-президент і технічний директор Allegion.

 

Впевненість у відновленні галузі?

 

Що стосується цього та наступного року, то відновлення відбудеться майже напевно, оскільки передбачається розвиток проектів на тлі спадання пандемії. «2021 рік був швидше роком адаптації та відновлення для індустрії, коли багато постачальників пропонували рішення, оновлені для «ери пандемії», нові варіанти застосування вже використовуваних технологій та рішення, які можуть полегшити повернення до роботи. Багато проектів, які були зупинені під час карантину 2020 року, були перезапущені та наближаються до завершення, і багато клієнтів, які, можливо, мали проблеми з бюджетом протягом 2020 року, ймовірно, побачили, що їх інвестиційні можливості відновилися у цьому році. У зв’язку з цим, ми очікуємо, що галузь буде зростати приблизно на 3-5 % щорічно; хоча темпи зростання не на до-пандемійному рівні, це все ж хороший початок для відновлення траєкторії, на якій галузь знаходилася до початку пандемії. Ми очікуємо, що до кінця 2022 року зростання повільно повертатиметься до тих же 7-10 %», – зазаначає Даніель Ван Зандт.

 

Дані компаній за перше півріччя 2021 року вже пробудили проблиск надії. «Гарна новина полягає в тому, що в першому півріччі 2021 року Dahua Technology досягла загального операційного доходу в розмірі $2,09 млрд, приріст на 37,27% за рік; чистий прибуток склав $ 254 млн, збільшившись за рік на 20,03 відсотки, – сказав Фу Лікуань. – З накопиченим за ці роки досвідом Dahua Technology зробила всебічний прорив у збагаченні асортименту – від розумних продуктів для розумного дому до великих рішень для розумного міста. З розвитком штучного інтелекту та інших технологій, попит на розумні рішення зросте, і це буде дуже важливою підтримкою зростання для Dahua».

 

«Ми бачимо високі вимоги до безпеки на ринку і віримо, що нові технології допоможуть створити інноваційні продукти та рішення для задоволення різноманітних потреб клієнтів. І так, ми впевнені в зростанні промисловості та нашого бізнесу. Є великі ринкові можливості для корпоративних користувачів з точки зору цифрової трансформації, зниження витрат та підвищення ефективності, а також ми бачимо великий попит на ринку малого та середнього бізнесу на конвергентні та інтелектуальні рішення», — сказав Кін Яо.

 

Повний перелік компаній, що увійшли до переліку Security 50:

 

Джерело asmag.com

 

Дійсно, 2020 рік став аномалією в різних галузях, включаючи галузь безпеки. Це виявилося в Security 50 цього року, де більшість компаній повідомили про втрати доходів, а не про прибутки. Але завдяки гнучкості, інноваціям і прогресивному баченню, більшість цих компаній продемонстрували стійкість і витримали потрясіння, яке, сподіваємося, наближається до кінця. Слід також зазначити, що, як і в інших галузях, безпека назавжди змінилася пандемією, і тепер вона задовольняє не лише потреби у безпеці людей, а також потреби в галузі охорони здоров’я, оцифрування даних та дистанційної роботи. Завдяки кмітливості та гнучкості охоронних компаній вони, безсумнівно, швидко й успішно пристосуються до цієї зміни парадигми.

Схожі новини

Каталог товарів

Каталог товарів

asdasd

Перелік відправленого обладнання

Кошик

Очистити
Увійти в особистий кабінет
Стати партнером

Заповніть інформацію, яку ви надавали при реєстрації:

Що дає реєстрація?

В Особистому кабінеті Ви зможете:

  • самостійно сформувати замовлення на обладнання, що Вас цікавить;
  • бачити свої спеціальні ціни безпосередньо на сайті в каталозі продукції;
  • отримувати автоматичні повідомлення про надходження товару, що Вас цікавить, на склад
Форма реєстрації
Скидання пароля

Порівняння