UA

Сонячні панелі для портативних джерел живлення: обираємо оптимальний варіант

🗓️ 28-09-2022
👁️ 1030

Енергетична безпека набуває зараз все більшої актуальності. Тому в нашому асортименті з’явилися портативні джерела живлення. Ці пристрої заряджаються або накопичують енергію від мережі. Але що робити при перебоях з електропостачанням чи повній його відсутності?

 

Використовувати сонячні панелі. Це не просто резервне джерело енергії, але й засіб зробити деякі джерела живлення повністю автономними.

 

Які бувають сонячні панелі?

 

Звичайні. Сонячні панелі виготовляються в форматі модулів із гартованого скла, під яким знаходиться кремнієві елементи, та алюмінієвого профіля. Такі модулі використовуються на промислових об’єктах та домашніх сонячних електростанціях.

 

Це найрозповсюдженіший тип: він технологічний, довговічний та відносно дешевий. До недоліків можна віднести порівняно велику вагу.

 

Гнучкі. Замість скла використовується полімерний матеріал та аморфний (гнучкий) кремній. Оскільки аморфний кремній має менший ККД, то площа таких панелей має бути більшою при однаковій потужності зі звичайними. Їх перевага – в можливості монтуватися на криволінійні поверхні, наприклад, дах автомобіля.

 

Інколи для цього типу використовують звичайний кремній – такі панелі обмежено гнучкі. Дорожчі, ніж звичайні панелі.

 

Розкладні. Панелі, розроблені спеціально для пересувного використання. Кремній та покриття може відрізнятися у різних виробах та брендах.

 

Їх головна перевага – компактний розмір у складеному стані. В розгорнутому зазвичай займають більше місця, ніж звичайні. Ціни найвищі серед розглянутих типів.

 

Яку панель обрати для портативного джерела живлення?

 

Нижче наведена таблиця, де зібрані характеристики деяких популярних моделей.

 

У випадку саме з портативними джерелами живлення, немає потреби обирати найдорожчі панелі (якщо для вас не критичні компактні розміри у складеному стані). Як бачимо з таблиці, окрім ваги, звичайні варіанти не поступаються характеристиками більш дорогим.

 

Якщо ж мова йде про станцію накопичення енергії або інший більш енерговитратний проект – тут оптимальними можуть бути різні варіанти. Ми допоможемо вам підібрати сонячні панелі під будь-який запит та бюджет. Звертайтеся до вашого менеджера.

 

 

Моделі з порівняльної таблиці:

 

Звичайна Victron Energy 90W-12V

Звичайна VICTRON ENERGY 175W-12V

Гнучка Neo Tools 100Вт

Розкладна EcoFlow 110W Solar Panel

Схожі новини

Каталог товарів

Каталог товарів

asdasd

Перелік відправленого обладнання

Кошик

Очистити
Увійти в особистий кабінет
Стати партнером

Заповніть інформацію, яку ви надавали при реєстрації:

Що дає реєстрація?

В Особистому кабінеті Ви зможете:

  • самостійно сформувати замовлення на обладнання, що Вас цікавить;
  • бачити свої спеціальні ціни безпосередньо на сайті в каталозі продукції;
  • отримувати автоматичні повідомлення про надходження товару, що Вас цікавить, на склад
Форма реєстрації
Скидання пароля

Порівняння