UA

Балансуй акумулятори! Як за допомогою Victron Battery balancer збільшити ресурс системи накопичення енергії

🗓️ 03-08-2023
👁️ 1329

 

Свинцеві акумулятори є одними з найпоширеніших і недорогих акумуляторних батарей, що використовуються в бюджетних системах накопичення енергії. Вони широко застосовуються в джерелах безопераційного живлення, сонячних та звичайних інверторах з потужністю від 1 до 3 кВт, і зазвичай мають робочу напругу 24 В. У разі використання типових 12-вольтових свинцевих акумуляторів, їх слід об'єднувати послідовно, щоб досягти потрібної напруги 24 В.

 

Послідовне підключення акумуляторів

 

При послідовному підключенні кількох 12-вольтових акумуляторів, важливо стежити за балансом напруги кожної з них. Якщо напруга на акумуляторах сильно відрізняється, це може призвести до неоднорідної зарядки та розрядження, що скорочує термін служби акумуляторів і може призвести до аварійної ситуації. Для балансування напруги використовують спеціальні пристрої, які називаються балансирами.

 

Важливість балансування акумуляторів

 

Коли акумулятори послідовно підключаються, баланс напруги кожної батареї стає критично важливим. Наприклад, при підключенні двох батарей у послідовність, система живлення знає їхню сумарну напругу, а інвертор продовжує заряджати акумулятори. Однак, якщо напруга на одній із батарей вище, ніж на іншій, це може призвести до перезарядження першої батареї та створити нестабільну ситуацію.

 

 

Принцип роботи балансування

 

Балансири, такі як Victron Battery balancer, стежать за рівнем напруги на послідовно підключених акумуляторах та вирівнюють напругу. Вони підключаються паралельно із зарядним пристроєм та інвертором до контактних точок на 24-вольтовій акумуляторній батареї. З їх допомогою можна контролювати та регулювати напругу кожного акумулятора для забезпечення рівномірної зарядки та розрядження.

 

 

Паралельне підключення додаткових акумуляторів

 

Якщо потрібно збільшити запас енергії, можна підключити додаткові акумулятори паралельно до існуючих. Однак кількість акумуляторів, що підключаються, повинна бути кратно двом. Наприклад, для створення 24-вольтової системи можна підключити 6 акумуляторів, об'єднавши їх по 2 штуки в паралель. Важливо, що паралельно підключені акумулятори не вимагають балансування, і для такої системи достатньо лише одного балансира.

 

 

Висновок

 

Правильне підключення та балансування акумуляторів відіграють ключову роль у забезпеченні ефективної роботи системи накопичення енергії. Балансир Victron Battery balancer, допомагає підтримувати рівномірну напругу на всіх акумуляторах, що збільшує їх термін служби та запобігає аварійним ситуаціям.

 

Акційна пропозиція

 

При купівлі 4 гелевих акумуляторів Ritar DG12-100 отримайте в подарунок балансир Victron Battery balancer, який дозволить на практиці оцінити зручність та надійність цього рішення (кількість пропозицій обмежена!).

 

Робіть замовлення на сайті або в особистого менеджера.

Схожі новини

Каталог товарів

Каталог товарів

asdasd

Перелік відправленого обладнання

Кошик

Очистити
Увійти в особистий кабінет
Стати партнером

Заповніть інформацію, яку ви надавали при реєстрації:

Що дає реєстрація?

В Особистому кабінеті Ви зможете:

  • самостійно сформувати замовлення на обладнання, що Вас цікавить;
  • бачити свої спеціальні ціни безпосередньо на сайті в каталозі продукції;
  • отримувати автоматичні повідомлення про надходження товару, що Вас цікавить, на склад
Форма реєстрації
Скидання пароля

Порівняння