UA

Тенденції ринку безпеки 2021

🗓️ 26-01-2021
👁️ 24186

Події, які найбільше вплинули на 2020 рік, не тільки не сповільнили зростання і розвиток в галузях безпеки й IT технологій, але й стали каталізатором у цих сферах. Нові виклики, пов'язані з пандемією, вимагали реалізації великих проектів з комплексним підходом до вирішення поставленого завдання.

Аналітика відео отримала попит не тільки в великих або середніх проектах, а й у сегменті малого бізнесу, і навіть серед приватних замовників. Вигоду від продуманого відеоспостереження можливо отримати на будь-якому об’ємі. Наприклад, аналіз статистики, телеметрії, відвідуваності, дорожнього трафіку, робота з зовнішніми базами даних, бізнес-аналітика, управління периферійними пристроями та інші функції. Все це дозволить створювати не тільки безпечні та комфортні об'єкти, але і з ще більшою ефективністю їх використовувати.

Які тенденції можна буде спостерігати на ринку безпеки в 2021 році, і як зміниться ІТ-індустрія в довгостроковій перспективі?

  • В умовах обмежень, пов'язаних з пандемією COVID-19, підприємства шукають можливість повернутися до роботи у звичному режимі. Інтелектуальні відеотехнології допомагають контролювати дотримання масочного режиму і соціальної дистанції, вести підрахунок людей в приміщенні. З'явилися високоточні тепловізори для перевірки температури тіла у співробітників і відвідувачів в автоматичному режимі.
  • На тлі пандемії виріс попит на безконтактні системи контролю доступу, які працюють на базі технологій розпізнавання осіб, сканування QR-кодів або NFC-міток. На багатьох об'єктах, де вже були встановлені класичні прохідні пункти (за ID-картками), стали з'являтися комбіновані СКУД з новими технологіями, з терміналами розпізнавання осіб і телевізійними модулями. Важливою вимогою стала можливість інтеграції таких рішень в загальну систему безпеки.
  • Довгий час основним завданням камер відеоспостереження був тільки запис зображення, щоб оператор міг спостерігати подію в режимі реального часу або переглянути архів. Потреба ринку в швидкій реакції на події дала стимул до розвитку обчислювальних можливостей процесорів. Сучасна система безпеки здатна аналізувати не тільки візуальну інформацію, а й звуки, ІЧ і УФ-випромінювання і т.д. Все це дозволяє комплексно оцінювати ситуацію і швидше приймати рішення, щоб запобігти небажаної події або мінімізувати її наслідки.
  • Ефективна робота системи безпеки в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов стала звичайною вимогою практично у всіх проектах. Дійсно важливо, щоб камери могли отримувати чітке зображення при слабкому освітленні або його повній відсутності, а також в умовах сильних опадів. Тому все більшим попитом користуються камери з високочутливими матрицями і об'єктивами, які мають високу величину діафрагми (розкриття діафрагми) - такі камери здатні вести повнокольорову трансляцію в режимі 24/7 і ефективно працювати з відеоаналітикою.
  • В умовах сильного дощу, снігопаду, туману, задимлення або охорони об'єкта, оточеного густою рослинністю, коли камери оптичного спектру фізично не можуть впоратися зі своїм завданням - професіонали рекомендують використовувати тепловізійні рішення, які можуть розпізнати будь-який об'єкт, що випромінює тепло, на великій відстані.
  • Технологія 5G може серйозно змінити індустрію безпеки. Велика пропускна здатність і мінімальна затримка при передачі даних дозволяють на високій швидкості транслювати зображення в хорошій роздільній здатності. Стандарт 5G також відкриває більше можливостей для застосування інтелектуальних камер з бортовою аналітикою, що істотно скорочує час реагування, підвищує швидкість роботи з іншими периферійними пристроями в єдину систему.
  • Уже зараз технології бездротової передачі даних впливають на ринок безпеки. Зростає кількість wireless рішень в сегменті малого і середнього бізнесу, серед приватних замовників. З розвитком технологій по передачі даних кількість бездротових камер виросте в кілька разів. У перспективі також будуть розвиватися сучасні системи безпеки на географічно віддалених територіях, де з'явиться більше можливостей для використання аналітики та ШІ-додатків.
  • Інтегровані комплексні системи істотно зміцнили свої позиції в 2020 році, причому не тільки в сегменті великих інфраструктурних проектів, але також у сфері невеликих і середніх інсталяцій. Можливість максимально простого об'єднання окремих пристроїв в загальну систему - одне з головних побажань фахівців ринку безпеки. Найбільш очевидні переваги такого підходу - висока ефективність роботи ІТ-інфраструктури, зручна робота з системою, економія ресурсів на технічне обслуговування і придбання ліцензій на програмне забезпечення, скорочення часу реагування на інциденти і можливість попередження небажаних подій.
  • Діджіталізація (вона ж цифрова трансформація) в 2020 році стала не просто модним терміном, але реальністю для світової спільноти. На тлі економічної кризи і проблем, пов'язаних з пандемією коронавірусної інфекції, багато компаній почали переглядати свої бізнес-стратегії і приділяти більше уваги новим технологіям. Наприклад, в кілька разів зросла кількість запитів на інтелектуальні системи безпеки як інструмент для підвищення ефективності бізнесу. Це і збільшення продуктивності, і автоматизований контроль якості послуг, передача рутинних завдань розумним системам. Все частіше нам трапляються проекти, де інфраструктура безпеки тісно пов'язана з корпоративними системами, програмами для управління виробничими процесами POS-терміналами та іншими джерелами додаткової інформації, на основі якої приймаються рішення.
  • Системи безпеки все частіше асоціюються з хмарними сервісами. Завдяки гнучкості рішень та можливості їх швидкого розгортання вони продовжують набирати популярність серед підприємств малого та середнього бізнесу, великих корпорацій і державних замовників. З'являються хмарні рішення і для фахівців на ринку безпеки - наприклад такі як Hik-ProConnect - з їх допомогою інсталятори отримують можливість швидко вирішувати багато технічних питань клієнта без фізичного виїзду на об'єкт, що економить час і матеріальні ресурси.
  • Розвиток апаратної бази в пристроях безпеки (особливо в сегменті відеоспостереження) дає можливість використовувати більш розвинені інтелектуальні алгоритми в кінцевих пристроях. Наприклад, розпізнавання номерних знаків, підрахунок транспортних засобів або людей, побудова теплових карт, детекція порушень і інші функції на базі штучного інтелекту стають все більш доступними. Перехід частини завдань з аналізу даних безпосередньо до камер знижує навантаження на сервер, мережу передачі даних, дозволяє звільнити місце в сховищах, але найголовніше - скоротити час реагування і, відповідно, підвищити рівень безпеки охоронюваних об'єктів і територій.
  • Додатки на базі штучного інтелекту знаходять застосування в багатьох нових областях, і паралельно підвищуються вимоги до роботи інтелектуальних алгоритмів. Сьогодні можна спостерігати, як на ринку з'являються цілі екосистеми для задоволення різних потреб замовників. Деякі виробники систем безпеки вже передбачають в своїх пристроях можливість роботи зі сторонніми додатками. Це дозволяє розширити список доступних інтелектуальних функцій, а також відкриває нові напрямки для взаємовигідного співробітництва в сфері розробок. Також слід зазначити більш глибоке розуміння клієнтами потреб свого бізнесу, що дозволяє розробляти ефективні кастомізовані інтелектуальні рішення для конкретних завдань.

Схожі новини

Каталог товарів

Каталог товарів

asdasd

Перелік відправленого обладнання

Кошик

Очистити
Увійти в особистий кабінет
Стати партнером

Заповніть інформацію, яку ви надавали при реєстрації:

Що дає реєстрація?

В Особистому кабінеті Ви зможете:

  • самостійно сформувати замовлення на обладнання, що Вас цікавить;
  • бачити свої спеціальні ціни безпосередньо на сайті в каталозі продукції;
  • отримувати автоматичні повідомлення про надходження товару, що Вас цікавить, на склад
Форма реєстрації
Скидання пароля

Порівняння